Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Τιμής Ενεκεν


Διαβάζοντας το blog greecerella τυχαία έπεσα πάνω στο άρθρο για το Νόμπελ Οικονομίας του Αμερίκανου Καθηγητή Paul Krugman ο οποίος εν μέσω Οικονομικής κρίσης επιλέχθηκε απο την κριτική επιτροπή για το φετινό νόμπελ. Ο Κύριος Krugman έίναι ο καθηγητής που είχε προβλέψει πρώτος την κρίση που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο Πλανήτης απο το 2007. Ηθέλα να γράψω απο καιρό για αυτόν αλλά το ξέχασα. Η έργασια του όπως θα δείτε είναι πάνω στο ρόλο της Γεωγραφίας στην ανάπτυξη ενος τόπου. Ο Καθηγητής του Prinston ήταν πολλές φορές στην κορυφαία δεκάδα αλλά ποτέ δεν είχε καταφέρει να κερδίσει το Νόμπελ .

Το επίσημο site του Καθηγητή μας δείχνει και τα βιβλία που έχει εκδώσει. Ο Καθηγητής είναι Τακτικός Αρθρογράφος των Times.

Υ.Γ: Μια και αναφέρομαι σε βραβεία οφείλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στα παιδιά απο το blog Για τα μάτια της Χουακίνα για το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Ξεμπλοκαρε του Υπουργείου Παιδείας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και με χαρά βλέπω οτι είναι πλέον φοιτητές. Μπράβο παιδιά

5 σχόλια:

  1. Hallo!Άρχισα να διαβάζω ένα κομμάτι της εργασίας του κ μάλλον θα το διαβάσω όλο κάποια στιγμή,είναι ενδιαφέρον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.
    Όντως η εργασία του είναι πολύ ενδαφέρουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, αν και άργησα να το πάρω χαμπάρι ότι με ανέφερες κιόλας. Ο Krugman είναι από τις πλέον αμφιλεγόμενες φιγούρες στα Οικονομικά. Αναμβισβήτητα όμως είναι μια εξαιρετική φυσιογνωμία ό,τι και να έχεις να του προσάψεις.

    Καλώς σε βρήκα λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή