Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008

Γουστάρω Παντρεμένες.....

.....μα που πήγε το μυαλό σας πονηρούληδες. Μιλάμε για τον Καλύτερο μεζέ για τσίπουρο



Οι Σερδέλες παντρεμένες



ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ
Υλικά
· 1 κιλό σαρδέλες
· 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
· λάδι
· ρίγανη
· αλάτι - πιπέρι
Ατομα: 4-6
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 10'

Εκτέλεση
Πλύντε πολύ καλά τις σαρδέλες κι αφαιρέστε το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά. Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε το μαϊντανό με το λάδι, τη ρίγανη και το σκόρδο. Πασπαλίστε με λίγο από το μίγμα το ένα φιλέτο και σκεπάστε το με ένα δεύτερο. Ετοιμάστε κατά τον ίδιο τρόπο όλες τις σαρδέλες. Λαδώστε τες κι από τις δυο πλευρές κι αφήστε τες να σταθούν 2 ώρες. Ψήστε τες στο γκριλ, 5΄ από την κάθε πλευρά. Πασπαλίστε τες με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετέ τες ζεστές αλλά και κρύες είναι το ίδιο νόστιμες.


Η συνταγή είναι απο τον Κύριο Μαμαλάκη. Συνοδεύει εξαίσια το τσίπουρο και θα βρείτε την τέλεια σαρδέλα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας στο ουζερί Μέθεξη οπού θα σας πρέπει να δώσετε τον κωδικό Παντρεμένη στην παραγγελία σας στο φίλο Μπάμπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου