Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Aνεργία και Ημέρες Καριέρας

Καλημέρα σε όλους. Είχα πει οτι θα γράψω για τις εκλογές στις ΗΠΑ και τον Ομπάμα αλλά η επικαιροτητα μου αλλάζει λόγω των ημερών καριέρας.

Ξεκινάμε καταρχην απο την Ανεργία. Η Ανεργία λοιπόν προβλέπεται να αυξηθεί με δικαιολογία και την οικονομική κρίση. Αλλά τι να κάνεις τα προγράμματα και αυτά όταν το ίδιο το κράτος δεν λειτουργεί με συνετά κριτήρια. Τα παιδιά στο stage παλεύουν για 18 μήνες με ψίχουλα και χωρίς ένσημα. Απλα μετρά ως προυπηρεσία και είναι μια κάποια εμπειρία. Αλλά τι μας φταίει και το Δημόσιο όταν τα πράγματα όταν πας να βρείς δουλειά στον Ιδιωτικό τομέα είναι χειρότερα. Ενδεικτικά αναφέρω τα παρακάτω που συνέλεξα τους τελευταίους 10 που ξεκίνησα σοβαρά να ψάχνω για δουλειά :
1. Οι εταιρίες στην πλειοψηφία τους δεν απαντάτε ουτέ καν με ενα mail του λεπτού οτι παραλάβανε το βιογραφικό σου.
2. Εταιρία σε άλλον νομό απο αυτόν που είμαι μου πρότεινε να δουλέψω για 2 μήνες δοκιμαστικά χώρις μισθό και μετά απο 2 μήνες να υπέγραφα με όσα ήθελα. Τους βγάζεις τη δύσκολη δουλειά μέσα στο καλοκαίρι και μετά σε πετάνε. Όταν τους υπενθύμισα οτι είμαι απο άλλον νομό και οτι θα έχω έξοδα υποσχέθηκαν να το εξετάσουν . Δεν λέω έστειλαν και mail ευχαρίστιας για το ενδιαφέρον μου να δουλε΄ψω για αυτούς αλλά εσείς θα τους εμπιστευόσασταν ?
3. Δεν βρίσκεις δουλειά χωρίς τη συνδρομή γνωστών και φίλων. Ενδεικτικά αναφέρω πληροφορία που έφτασε στα αυτιά μου ότι κάποιος που έφτασε στην τελική τριάδα επιλογής χρησιμοποίησε μέσον υπουργό για να προσληφθεί στον ιδιωτικό τομέα. Επομένως αρχίζω να ξεσκονίζω την ατζέντα μου και να παίρνω καινούργια μεγαλύτερη.
4. Σε όσες ημέρες καριέρας δημόσιου ιδρύματος έχω πάει μου φαίνεται ότι όλα είναι απλά για να πάρουμε τα λέφτα απο το κράτος και την ΕΕ και να συσφίξουμε τις σχέσεις με τις εταιρίες μπας και παρούν κανα δικό μας παιδί. Τα πανεπιστήμια στέλνουν 2 μήνες τους σπουδαστές για δουλειά χωρίς να δίνουν φράγκο και απλά για να μπούν οι νέοι σε περιβάλλον εργασίας.
5. Οι Ημέρες καριέρας σε ιδιωτικό πιστεύω οτι είναι αλλή φάση και εκεί οι σχολές υποχρέωνουν αυτούς που συμμετέχουν να δηλώσουν πόσα άτομα θα πάνε για να μην πέσουν έξω στα πλαίσια του Μαρκετινγκ ενδεχομένως δε να προσφέρουν και χρήματα η πρόσθετη εκπαίδευση στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που θα απορροφήσουν το προσωπικό τους.
6. Διάβαζω για τις Ημέρες καριέρας που οργανώνει το site www.kariera.gr και προβληματίζομαι για το αν θα βγάλει τίποτα αυτή η εκδήλωση. Εχω ακούσει καλά λόγια για αυτή την εκδήλωση αλλά προβληματίζομαι για το αν θα μου προσφέρει τίποτα. Θα πρέπει να κάνω ταξίδι 7 ωρών, να ξοδέψω σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία 120 € το λιγότερο

Αλήθεια γιατί μια εταιρία δεν θέλει να πάρει κάποιον απο την επαρχία? Μήπως γιατί δεν θα συμβιβαστεί με τον μισθό που θα του δώσουν . Δυστυχώς οι συγκυρίες και η μοίρα δεν με αξίωσε να αποκτήσω σημαντική εμπειρία 1 και 2 χρόνων πριν πάω φαντάρος και θα μου έκανε πιο εύκολη τη διαδικασία ανεύρεσης εργασίας.
Αλήθεια εσείς τι πιστεύεται αξίζει να πάει κάποιος στις Ημέρες Καριέρας που έρχονται?

3 σχόλια:

  1. ημέρες καριέρας είναι οι:

    1) η μέρα που θα πας να ζητήσεις το χέρι της μέλλουσας συζύγου σου και θα συζητηθεί η προίκα
    2) η μέρα που θα κουνήσεις το παραταξιακό σημαιάκι και θα σε βλεφαριάσει ο τοπικός σου άρχοντας
    3) η μέρα που θα κλέψεις -οτιδήποτε
    4) η μέρα που θα εξαργυρώσεις ένα καλά κρυμμένο μυστικό
    5) η μέρα που θα σταματήσεις να πιστεύεις στις μέρες καριέρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς θέλει πολλή πολλή υπομονή. Και επιμονή, ασφαλώς. Δυσεύρετα και τα δύο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά δεν ήρθα Αθήνα. Προτίμησα να κάνω κάποια άλλα πράγματα. Αλλώστε δεν ξέρω κατα πόσο θα μου πρόσφερε τίποτα η συμμετοχή δεδομένου δεν έγινε τίποτα στα προηγούμενα.
    Project Management εχω σπουδάσει μια επιστήμη άγνωστη στον πολύ κόσμο στην Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή