Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Λάρισα



Οδηγός επιβίωσης στην Λάρισα.
vol 1

Είσαι Τελειόφοιτος στο σχολείο και σου λένε ότι μάλλον περνάς οπού θες. Έχεις συμπληρώσει με τέτοιο τρόπο το μηχανογραφικό που να πας σε μεγάλη πόλη. Ξυπνάς ένα ανέμελο πρωινό του Αυγούστου και περιμένεις να ακούσεις ότι πέρασες Αθήνα, Θεσσαλονίκη και θα ζήσεις τη μεγάλη ζωή που πάντα ονειρευόσουν. Όμως τα αποτελέσματα του Υπουργείου λένε Λάρισα. Οκ μεγάλε μην απελπίζεσαι τώρα αρχίζει το γλέντι. Καταρχήν θα γνωρίσεις πολύ και καλό κόσμο. Μην φοβηθείς τους Λαρισαίους, είναι λίγο ψώνια αλλά έχουν καλή καρδιά και μπέσα.

Στη σχολή :


Η Σχολή συνήθως έχει καλούς καθηγητές που σε βοηθάνε με εξαιρέσεις τους γνωστούς και μη εξαιρετέους Γραπτοκοπτάκηδες, είναι αυτοί που έχουν συγκεκριμένο αριθμό γραπτών που περνάνε και τους υπόλοιπους τους κόβουν χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Αυτά θα τα δεις αργότερα μην σε αγχώνω. Ας ξεκινήσουμε με τα απλά Στο διάδρομο της σχολής που θα δεις την πρώτη μέρα ότι είναι δύσκολο να συμπληρώσεις τα χαρτιά με τόσο κόσμο ξαφνικά θα εμφανιστούν κάποιοι παλαιότεροι φοιτητές πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Μην ξεχαστείς είναι τα παιδιά που έχουν επιφορτιστεί από τις παρατάξεις να μαζέψουν κόσμο – ψηφοφόρους . Είναι καλά παιδιά αλλά εντάξει δεν το κάνουν από την καλή τους την καρδιά. Το μεγάλο πανηγύρι παίζεται στο μεγάλο διάδρομο του πανεπιστημίου – ΤΕΙ.

Φρόντισε να τα έχεις καλά με όλους στην αρχή γιατί :
· Κάνοντας παρέα με τα παιδιά από τις παρατάξεις θα σας βοηθήσουν να προσαρμοστείτε και να γνωρίσετε τη νυχτερινή ζωή της Λάρισας
· Μην λησμονείται να λέτε μια καλημέρα σε αυτούς που είναι απλοί υπάλληλοι του ΤΕΙ. Μπορεί μια μέρα να σας φανούν χρήσιμοι
· Να τα έχεις καλά με το κυλικείο. Κάποιος από εκεί θα σε κεράσει κάποια στιγμή ενώ μπορεί να βρεθείς και με δουλειά.
· Μάθε τα καλύτερα στέκια έγκαιρα. Κάθε χρονιά τα πράγματα αλλάζουν.
· Να πηγαίνεις σχετικά συχνά στη σχολή αλλιώς φρόντισε να τα βγαίνεις συχνά με αυτούς που συχνάζουν εκεί γιατί οι σημειώσεις είναι πολύτιμες για την στιγμή της εξεταστικής.
· Όταν έχει πάρτι πήγαινε σε όλα. Δεν θα χάσεις μόνο κέρδη θα έχεις


Ακολουθεί Αφιέρωμα στην ζωή εκτός Σχολής. Κυρίως τη νυχτερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου