Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σκέφτομαι και γράφω

Καλημέρα σε όσους με διαβάζουνε. Ξεκινάω σήμερα χωρίς να έχω συγκεκριμένο θέμα στο μυαλό. Όπως λέγαμε παλιά γράψε ότι σου έρθει απλά για εκφράσεις την άποψη σου. Τελευταία φορά που ξεκίναγα να γράφω σε χαρτί ήταν όταν ήμουν Θαλαμοφύλακας στον Στρατό και δεν είχα άλλο τρόπο να περάσω τις 3 ώρες τις υπηρεσίας.
Τις τελευταίες μέρες οι εξελίξεις έτρεχαν πιο γρήγορα και απο τον Μπολτ στα 100 μέτρα, είδικα η Τετάρτη και η Πέμπτη ήταν γεμάτες ημέρες για όσους θέλουν να είναι ενημερωμένοι και να έχουν άποψη για τα πάντα. Καταρχήν θεώρω ότι όλο το σκηνικό ήταν μια μπλόφα του Παπανδρέου , που παραλίγο να του γύρισει μπούμεραγκ γιατί ο Σαμαράς τον ξέρει καλά, ο οποίος ήθελε να δείξει ότι κάνει τα πάντα για τη συναίνεση αλλά κυρίως ήθελε να τσεκάρει την αντίδραση των βουλευτών του. Η Επόμενη ημέρα ήταν συναρπαστική καθώς η κίνηση περίπου 7 βουλευτών ήταν έτοιμη, θα δήλωναν είτε την παραίτηση τους είτε την ανεξαρτητοποίηση τους, ο Παπανδρέου είχε ενημερώθει για όλα αυτά, σύμφωνα με όσα λένε οι εφημερίδες, απο τον Διοίκητη της ΕΥΠ και περίμενε την πρώτη κίνηση. Ευτυχώς για αυτόν ήταν 2 παραιτήσεις που βοήθησαν να αντιδράσουν σωστά και άμεσα τα αντανακλάστικα της Βάσως Παπανδρέου η όποια έσωσε τον Παπανδρέου. Με τον ανασχηματισμό και την τοπόθετηση 2 εκ των βουλεύτων που συμμετείχαν στην κίνηση ανατροπής του Παπανδρέου σε θέσεις υφυπουργών κατάφερε να διασπάσει την ομάδα αυτή και να κλονίσει την εμπιστοσύνη που είχαν μεταξύ τους και πλέον πιθανές τέτοιες κίνησεις στο μέλλον να αντιμετώπιζονται με επιφύλαξη απο τους βουλεύτες του.
Φυσικά με όλα αυτά που σκέφτομαι υπάρχει πιθανότητα να με πείτε Πασοκατζή αλλά μπορεί να φταίει για αυτό το ότι γεννήθηκα το 1981. Όσον αφορά την τοποθέτηση του Βενιζέλου στη θέση του Υπουργού Οικονομικών δεν ξέρω τι μπορεί να φέρει στη χώρα μας αλλά είναι σίγουρο ότι έχει την εμπειρία και το πολιτικό βάρος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ενδεχομένως να αντιστέκεται στις ορέξεις των Μεγάλων Δυνάμεων και κυρίως να μην ΄΄Μασάει΄΄ με τις πιθανές εκφοβιστικές προτάσεις και εκβιασμούς για πώληση σε τιμές κόστους σημαντικών περουσιακών στοιχείων.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται η ψήφιση του Μακροπρόθεσμου καθώς δεν μπορεί κάποιος που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση του κόμματος μετά από 5 ημέρες να λέει οτι δεν συμφωνώ με το Μακροπρόθεσμο εφόσον όταν δίνει την ψήφο εμπιστοσύνης ξέρει οτι την επόμενη στιγμή θα προσπάθησουν να περάσουν το Μακροπρόθεσμο. Φυσικά η εισφορά είναι λάθος γιατί για άλλη μια φορά επιλέγει το επιτελείο του Οικονομικών να τα πάρει απο τους Πολλούς που δυστυχώς θα βάλουν βαθεία το χέρι στη τσέπη. Θεωρώ οτι είναι λάθος να πληρώνει κάποιος με εισόδημα 12.000 ευρώ έκτακτη εισφορά καθώς είναι δύσκολο έτσι και αλλιώς να επιβιώνεις με 950 € το μήνα, νομίζω κάπου τόσο αντιστοιχεί σε μηνιαίο μισθό, Θα ήθελα να δω μια πιο δίκαιη κατανομή των βαρών με άλλες κλίμακες εισφοράς.
Ας πούμε να ξεκινάει ως εξής


  • 20.000 € - 35.000 : 1%

  • 35.001 € - 50.000 : 2%

  • 50.001 € - 65.000 : 3 %

  • Ανω των 65.001 € : 4 %
Φυσικά και πάλι το πρόβλημα της φοροδιαφύγης θα μαστίζει την χώρα. Είναι κρίμα ενας Λογιστής το πρώτο που μαθαίνει όταν βγει στην αγορά είναι να βρει τρόπο να γλυτώσει χρήματα με οποιοδήποτε τρόπο απο τον πελάτη τους. Και δυστυχώς κάποιοι εξυπνάκηδες του Υπουργείου τους αφήσουν ΠΑΝΤΟΤΕ (όλως τυχαίως απο μια παράλειψη) ενα παράθυρο τέτοιο ώστε να μπορεί να βγεί μέχρι και ο Πάγκαλος αν εγκλώβιστεί σε εσωτερικό χώρο. Είναι δηλάδη δυνατόν ενα Υπουργείο που ψάχνει απέγνωμένα λεφτά και να πατάξει την φοροδιάφυγη να αφήνει παραθυράκι ώστε να μαζέψει ο κόσμος και κυρίως οι Πλούσιοι λεφτά για να πάρουν επιστροφή απο την Εφορία. Αλήθεια έλεγχοι σε Λογιστικά Γραφεία γίνονται? Εκεί μέσα γίνονται ολόκληρες αγοραπωλήσιες αποδείξεων και οι ελεγκτές κοιτάνε μην δεν κόψει αποδείξη ο Κλαρινίστας που του βάζουν χρήματα στο κούτελο.....δηλαδή έλεος.

Πρέπει να έχω γράψει πολλά πάλι και ζητώ συγγνώμη γιατί σας κούρασα αλλά είπαμε το σημερινό κείμενο είναι Σκέφτομαι και γράφω ότι μου έρθει σαν ειρμός και ταιριάζει στο κείμενο. Φυσικά όπως και στο σχολείο δεν σβήνω κάτι ακόμα και αν δε ταιριάζει γιατι μπορεί μια παρατήρηση μου να γίνει θέμα συζήτησης στα σχόλια σας

4 σχόλια:

  1. Μην σβήνεις τίποτα, έτσι είναι, δεν γίνεται όλοι να έχουν τις ίδιες χρεώσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκλογες τωρα...να πληρωσουν οσοι εχουν τα πολλα...οχι οι φτωχοι συνταξιουχοι και οι φτωχοι υπαλληλοι.
    εχουν διαλυθει οικονομικα, οικογενειες, η κοινωνια μας.
    ..μπλε και πρασινοι τα ρημαξαν ολα.


    καλη βδομάδα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Hfaistiwnas Έτσι είναι αλλά και που τα γράφω δεν θα γίνει και τίποτα.
    @Ηλία. Μην νομίζεις οτι θα αλλάξει τίποτα με τις εκλογές. Απλά θα μας πηδάνε με οικουμενική κυβέρνηση. Μόνη λύση είναι η υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπομονη, αλλα μεχρι ποτε??


    υ.γ...σχετικα με την ερωτηση σου, το συγκεκριμενο που αφησες σχολιο, ειναι στιχοι απο τραγουδι.

    Τα περισσοτερα, εκτος απο κανα 2 που ειναι στιχοι τραγουδιων, ειναι δικες μου σκεψεις που αφορουν το ιδιο προσωπο, εκεινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή