Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Η Αφύπνιση και ο Απολογισμός

Η Αφύπνιση, Η ανικανότητα, οι Θεωρίες και ο Απολογισμός.

Σήμερα έχουν περάσει αρκετές μέρες από τον θάνατο του Αλέξανδρου. Μια καθαρή δολοφονία που οδήγησε σε μια σειρά από γεγονότα μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Το παρών κείμενο είναι ένα είδος απολογισμού των γεγονότων σε μορφή δικών μου σκέψεων βλέποντας τα γεγονότα από μακριά.
Το περιστατικό αυτό ήταν η σπίθα που σιγόκαιγε εδώ και καιρό σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι σε Οικονομικό και Κοινωνικό Επίπεδο. Ο Κόσμος και η νεολαία έβραζε και το έβλεπες παντού. Στο δρόμο, Στις καφετέριες, Στα Ιντερνετικά Site και Blogs. Η νεολαία έλεγαν όλοι ότι είναι κλεισμένοι σε ένα ψεύτικο κόσμο μέσα στους υπολογιστές τους αλλά πόσο λάθος έκαναν. Είμαι ένας άνθρωπος που ευτυχώς η Δυστυχώς αναγκάζεται συχνά να πηγαίνει σε Ιντερνετ καφέ για διάφορους λόγους , Στην αρχή για να μπει σε διάφορα Forum, μετά για να κάνει chat, να παίξει παιχνίδια , να βρει Δουλειά, Να γράψει το blog του και εσχάτως να μιλήσει με τους φίλους του στο Facebook.
Ο Θάνατος του Αλέξανδρου προκάλεσε λοιπόν την αφύπνιση όλων των νέων ανθρώπων από 14 μέχρι 30 χρονών που είναι απογοητευμένοι και βλέπουν τους μεγαλύτερους να προσπαθούν να μπουν μέσα στο σύστημα και όχι να κόψουν κάθε προσπάθεια του συστήματος να φάει περισσότερα. Ποιος γονιός άλλωστε δεν είπε στο παιδί του να πάει μέχρι το γραφείο του Βουλευτή μπας και βρει κάποια δουλειά γιατί αλλιώς……..
Τα σκάνδαλα της Κυβέρνησης είχαν προκαλέσει ασφυξία σε πολλοί κόσμο που είχε μονίμως μια πονηράδα στο μάτι και ήταν μονίμως έτοιμος να αρπαχτεί. Το σκάνδαλο Φατοπαιδιου, Η Μούγκαφον, Η Μιζενς, Η Ευφοριακοί , Οι τελωνιακοί, και άλλα πολλά σκάνδαλα μέσα σε μόλις 4 χρόνια. Πλέον η ασφυξία προκαλείται από τα δακρυγόνα και όλη την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην προσπάθεια του συστήματος να καλύψει τον φόνο.

Ανικανότητα
Η Ανικανότητα της Κυβέρνησης έχει φανεί από τον πρώτο καιρό, όπως και η ανικανότητα των Πασόκων να αποδεχθούν την κατάσταση και τον Γιωργάκη για επόμενο Πρωθυπουργό. Ήταν βέβαιο ότι οι δεξιοί φίλοι μας ήταν καιρό εκτός εξουσίας και έπρεπε να καλύψουν το χαμένο χρόνο και χρήμα που έχασαν . Έτσι λοιπόν έπεσαν με τα μούτρα αλλά …… άγαρμπα προκειμένου να τσιμπήσουν και αυτοί από την πίτα και να βυθίσουν πιο πολλοί την Ελλαδίτσα στο βούρκο και την ανυποληψία. Σε αυτή την περίπτωση φάνηκε η ανικανότητα και η Έλλειψη συνεννοήσεως και με την Αστυνομία. Πρώτη εντολή είναι κάντε τις κότες να περάσει ο Θυμός. Μέγα Σφάλμα καθώς πάντα υπάρχουν οι επιτήδειοι που θα εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις. Επόμενη εντολή Καθαρίστε τον τόπο. Ε οι Αστυνομικοί άλλο που δεν θέλανε μετά από αυτό που πάθανε και δίνουν ξύλο αβέρτα σε όλους αδιακρίτως. Είναι γνωστό άλλωστε τι μπουμπούκια έχει στους κόλπους της και η Αστυνομία . Όταν λοιπόν βρίσκεις εκεί Ακροδεξιούς , Φασίστες, Βασιλικούς, Χουντικούς και Ψυχάκηδες είναι δεδομένο ότι αφού βγουν δεν συγκρατούν τον θυμό τους επειδή δεν θα πάνε την μπριζολίτσα τους σήμερα ούτε θα κάνουν σεξ με την Γκομενίτσα τους.

Θεωρίες
Μέσα σε όσα έγιναν έχουμε και τα κλασσικά εικονογραφημένα του Ελληναράδικου Κομπλεξισμού. Άρχισαν διάφορες απίστευτες Θεωρίες συνομωσίας που ειλικρινά όταν τα ακούς αυτά τρελαίνεσαι και κλείνεις την τηλεόραση. Ακούσαμε λοιπόν πολλά αυτές τις μέρες και μεταξύ διαφόρων αξίζει να επισημάνω τα εξής :
  • Ήταν μυστικό σχέδιο της Κυβέρνησης. Μυστικό σχέδιο της Κυβέρνησης είπαν όντως πάρα πολλοί ότι ήταν όλο αυτό. Δεν ήταν από την αρχή του αλλά έχω αρχίσει και εγώ να την πιστεύω από τη στιγμή που έλειπε από παντού η Αστυνομία μέχρι την Κυριακή το Βράδυ. Προσπάθησαν να δώσουν σε όλους να καταλάβουν πόσο σημαντικοί είναι η Αστυνομία για τον τόπο σε θέματα ασφαλείας και παράλληλα ήταν ιδανική ευκαιρία για να ξεφύγει η συζήτηση από τα σκάνδαλα με το Βατοπέδι και τα μίζες των δημόσιων λειτουργών . Άσε που κάνεις δεν ασχολείται με την Ακρίβεια.\
  • Ήταν σχέδιο αναρχικών για να φανεί ότι η Ελλάδα είναι σε εξέγερση. Αυτό το άκουσα επανειλημμένως. Ιδιαίτερα μετά και τα επεισόδια που συνέβησαν και σε άλλες πόλεις της Χώρας. Η μαζική εξέγερση σε πολλά σημεία είναι ένα σχέδιο που είναι δεδομένο ότι αυτός που το σκέφτηκε ξέρει από στρατηγική. Ήταν ανέκαθεν δείγμα ότι η Κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την επόμενη κίνηση της. Για αυτό άλλωστε και δεν έβγαλαν το στρατό στους δρόμους όπως είναι και σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν είχαμε επεισόδια σε περιοχές που πάντα δείχνουν τη στρατηγική που είχε, θεωρητικά πάντα, οι Αναρχικοί. Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Βόλο, Γιάννενα, Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Κέρκυρα. Το μόνο κοινό σημείο των παραπάνω πόλεων που λέει πολλά είναι ότι εκεί υπάρχει Πανεπιστήμιο. Παράλληλα ακούστηκε ότι προσπαθούν με μετακινήσεις ατόμων να δείξουν ότι όλοι η Ελλάδα έχει ξεσηκωθεί. Σε αυτό το κλίμα εντάσσονται οι πληροφορίες ότι η Αστυνομία κατάφερε να σταματήσει Πούλμαν στα διόδια που πήγαιναν Χαλκίδα και στην Εγνατία Οδό που πήγαινε από Γιάννενα - Ηγουμενίτσα. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι την Τρίτη το Βράδυ υπήρχε ισχυρή κινητοποίηση της Αστυνομίας και του Λιμενικού στην Ηγουμενίτσα λόγω αυτών των πληροφοριών. Αλήθεια ρε παιδιά πως μπορεί ο Αναρχικός να νοικιάσει Πούλμαν?
  • Ήταν σχέδιο των άλλων Κομμάτων. Ήταν σίγουρο ότι θα ακουγόταν και αυτό καθώς η κοινωνία μας έχει γίνει υπερβολικά υποψιασμένοι με τους πάντες και τα πάντα. Το ότι άπαντες αποδοκιμάσανε τα επεισόδια αποθαρρύνει τους ισχυρισμούς αυτούς. Είναι βέβαια δικαίωμα τους να το εκμεταλλευτούν όσο μπορούν και να τονίσουν όσο μπορούν περισσότερο τη αδυναμία της Κυβέρνησης.

    Μ.Μ.Ε.
    Το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για άλλη μια φορά ήταν σε λάθος τροχιά. Υπερβολικά για ακόμα μια φορά τα τηλεοπτικά κανάλια έκαναν την τρίχα τριχιά. Όλη μέρα ασχολιόταν με αυτό και η χαρά στο μάτι τους επειδή γινόταν επεισόδια ήταν καθαρή. Άλλωστε η φετινή εορτή του Πολυτεχνείου τους είχε βγει ξινή χωρίς επεισόδια. Φθάσαμε ακόμα και οι μεσημεριανές εκπομπές να ασχολούνται με αυτό. Η Εκπομπή της Κυρίας Σκορδά με εκνεύρισε αφάνταστα ιδιαίτερα λόγω των απόψεων της Νανάς Παλαιτσάκη. Ήταν δεδομένο ότι θα φθάσουμε στο άλλο άκρο αλλά ευτυχώς κατάλαβαν όλοι εγκαίρως ότι πρέπει να βγάλουν και την άλλη άποψη, την διαφορετική. Εδώ νομίζω ότι θα πρέπει να αναφέρω ονομαστικά κάποιους που θα πρέπει να τους αποδοθούν τα εύσημα για την παρουσία τους αυτές τις ημέρες :
    1. Τατιάνα Στεφανίδου . Η Κα Στεφανίδου ομολογώ ότι με εξέπληξε ευχάριστα καθώς αντιμετώπισε το θέμα όπως του αρμόζει. Με σεβασμό στον νεκρό μαθητή αλλά και με φιλοξενία όλων των απόψεων. Τα ρεπορτάζ και οι απόψεις ήταν σε λογικά πλαίσια.
    2. Πρωταγωνιστές . Ο Κος Θεοδωράκης δεν με απογοήτευσε. Με τη μεστή του παρουσία με έκανε να ζηλέψω που δεν αντέχω να τον βλέπω σε κάθε εκπομπή. Φιλοξενώντας τις απόψεις σημαντικών ανθρώπων αντιμετώπισε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις. Οι απόψεις των Καλλιτεχνών είναι σημαντικές πάντοτε στον απλό κόσμο. Η Φιλοξενία δε του εκπροσώπου της Αριστεράς που δεν εκπροσωπεί κάποιο κόμμα της Ελληνικής Βουλής και ο εποικοδομητικός διάλογος με τον Κύριο Μάνο ήταν οι Καλύτερη στιγμή της Τηλεόρασης αυτές τις ημέρες.
    3. ΝΕΤ. Για άλλη μια φορά η κρατική τηλεόραση παρέδωσε μαθήματα δημοσιογραφίας. Φιλοξενώντας όλες τις απόψεις και ιδιαίτερα κάποιες ψύχραιμες απόψεις καθηγητών πανεπιστημίου έδωσε άλλη διάσταση στην ενημέρωση. Η εκπομπή της Κυρίας Τσαπανίδου που είδα φιλοξένησε κάποιες σοβαρές απόψεις που δεν φωνασκούσαν άσκοπα απλά και μόνο για την τηλεθέαση. Η συζήτηση δε ανάμεσα στον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κο Λιάνη και στον Βουλευτή ΝΔ Κο Βαρβιτσιώτη ήταν μια συζήτηση που ακούστηκαν μεγάλες αλήθειες και αξίζουν και οι δυο ένα εύγε για τη συζήτηση που είχαν.
    4. Ράδιο Αρβύλα. Η Απόψεις του και ο τρόπος που αντιμετώπισαν το θέμα είναι απόλυτα σωστές. Είναι κρίμα όμως να γίνεται μονόλογος από τον Αντώνη Κανάκη γιατί σε κάποιες στιγμές έχανε το νόημα της η εκπομπή. Η εκκωφαντική σιωπή του Σερβετά ο οποίος περιορίστηκε σε καίριες τοποθετήσεις που ήταν ακριβώς οι απόψεις που έπρεπε να ακουστούν. Ειδικά αυτό το ‘Μην ξαναπείς το παιδί μου κωλόπαιδο’ με συγκλόνισε.
    5. Bellas TV. Στην αρχή σκέφτηκα ότι κάνουν λάθος που κάνουν εκπομπή εν μέσω των γεγονότων . Όμως ομολογώ ότι τελικά πιστεύω ότι ήταν κάτι που χρειαζόταν αυτή την στιγμή. Η καλλιτεχνική και χιουμοριστική ματιά θέλει πολλή θάρρος για να παιχτεί και να ακουστεί. Αν δεν ήταν ο Μπουλάς αμφιβάλλω δυστυχώς αν θα άφηναν τον Καλλύβατση να κάνει κάτι τέτοιο. Το σποτάκι αρχής με την προετοιμασία των δηλώσεων Παυλόπουλου ήταν κάτι που έπρεπε να παιχτεί για να δούμε ότι οι πολιτικοί μας είναι καλοί ηθοποιοί.


    ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
    Επιτέλους η νεολαία μας αποφάσισε να δείξει τα δόντια της σε όλους. Οφείλουμε όλοι να τους ακούσουμε γιατί ανέκαθεν αυτό το πρόβλημα υπήρχε. Όλοι πίστευαν ότι οι καταλήψεις ακόμα και στη γενιά μας γινόταν για να χάσουμε μάθημα. Μέγα λάθος κύριοι οι νέοι είχαμε και έχουνε άποψη και προβλήματα.
    Όταν αναγκάζουν τα παιδιά να πάνε φροντιστήριο για να περάσουν σε κάποια σχολή.
    Όταν οι καθηγητές ψαρεύουν μαθητές για ιδιαίτερα.
    Όταν το σύστημα βιάζεται να μεγαλώσει τα παιδιά. Κάνουν πράγματα , ειδικά στα μαθηματικά, που θα έπρεπε να μάθουν στα πανεπιστήμια τα καταπιέζει χωρίς να τους δίνει τα μέσα για να το πετύχουν.
    Χωρις κτίρια, χωρις νέες ιδέες, χωρίς καταρτισμένα βιβλία νιώθεις ότι το Υπουργείο έχει γίνει έρμαιο των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων.
    Είναι γνωστός και ο πόλεμος που γίνεται για τα συγγράμματα.
    Πριν λίγο άκουσα ένα τραγούδι από τα Κίτρινα Ποδήλατα. Οι νέοι λοιπόν είναι αποφασισμένοι να ρίξουν κλωτσιές στο σύστημα σας. Δυστυχώς εσείς με τα λόγια και τη συμπεριφορά σας τους ωθείται να το κάνουν με ανορθόδοξο τρόπο.
    Αλήθεια Κύριε Υπουργέ τι εννοεί ο Ακατανόμαστος Δικηγορίσκος του Διακόλου όταν σας θυμίζει τι έκανε για εσάς? Γιατί μόνο έτσι μπορεί να κερδίσει σε αυτή τη δίκη ο Μοντελοπνίχτουλης
    - Εξυβρίζοντας την μνήμη ενός νεκρού.
    - Εκβιάζοντας έναν Υπουργό
    - Φιμώνοντας τον τύπο με αγωγές
    Αφήστε τους νέους να πουν τι σκέφτονται, μην τους καταπιέζεται. Οι απόψεις τους μπορεί να μην σας αρέσουν αλλά έχουν περισσότερη λογική από τις ενέργειες σας. Ακόμα δεν κοιτάνε το συμφέρον και την πάρτη τους.

Υ.Γ : Το παρών κείμενο ήταν να δημοσιευτεί μια εβδομάδα μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου. Δημοσιεύεται αυτούσιο και όπως τα έγραψα 1 εβδομάδα μετά την δολοφονία

14 σχόλια:

  1. Δεν παρακολούθησα και τόσο πολύ τιβί, και την απέφευγα να σου πω την αλήθεια..
    Ότι και να έγινε, ανήκει πλέον στο παρελθόν, στο κοντινό βεβαίως, γι' αυτό και μας πονάει ακόμη..
    Σκεφτόμουν να γράψω και εγώ κάτι, δεν το έκανα, δεν ήθελα, τα είπαν άλλοι καλύτερα. Μακάρι ο φταίχτης να πληρώσει..
    Καλές γιορτές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τί μπορεί να βγει από όλα αυτά...Φοβάμαι πώς η υπόθεση Καλτεζά θα επαναληφθεί...Εν τω μεταξύ οι ταραχές συνεχίζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά έκανες και ανέφερες μόνο τις καλές περιπτώσεις δημοσιογράφων, γιατί αν έγραφες για όλους τους υπόλοιπους δεν θα τελείωνε ποτέ η ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως θες να βρουν δουλειά τα ελληνακια; Ποιος θα τους προσλάβει; Δεν αλλάζουν ρούχα, βρωμάν σκόρδο, μεθύσι, φασολοκλαναδα και απλυσιά Τόσο βρωμάνε που κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά Γελούν βρόντα Γυαλίζουν μίσος τα μάτια τους σαν μουσουλμάνοι Μαθαίνουν τυπικά χωρείς να καταλαβαίνουν. Απατούν άλλα τα διαγωνίσματα Δεν πιστεύουν αυτά που μαθαίνουν γιατί τους μπερδεύουν τα μάγια της γιαγιάς. Κλέβουν μολυβί μέχρι πληκτρολόγιο από τον αφεντικό. Κοιμούνται στη δουλια αφού γλεντουσαν όλο βραδύ. Νομίζουν ότι ξεγελάν τύπους και κομπλεκτικους. Συμμορφώθηκαν μαυρακια και έγιναν πρόεδροι, μα Έλληνες αγενής, ανεύθυνοι, στενοκέφαλοι παν πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχές πολλές από ♥ας
    μαζί με άνθη τριανταφυλλιάς
    αφήνω στο blog αυτό
    τούτο τον γιορτινό καιρό
    να είστε πάντοτε καλά
    να ‘χετε αγάπη στην ♥
    και θα τα λέμε από εδώ
    και απ’ τον κήπο του Theo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειχες τοση ψυχραιμια τοτε? εισαι μεγιστος οντως

    *με τη ΝΕΤ κι εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σου εύχομαι τα Καλύτερα Χριστούγεννα, σε σένα και στους αναγνώστες σου.


    vloutis.wordpress.com
    vloutis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξέχασα να σου πω πως σε έχω σε ψηφοφορία.

    vloutis.wordpress.com
    vloutis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλiκά αλλα τον πιτσιριακa στο περιστερι ποιος τον πυροβολυσε;
    Τους δυο πυροβολησμους στην κλουβα των Ματ με καλασνικοφ απο που προερχονταί;

    Σίγουρα όχι απο την εξεγερμένη νεολαία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε μου χρόνια σου πολλά, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2009...
    Καλά να περνάς...
    Φιλιά πολλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. xronia polla!!!igeia kai xara se sena kai autous pou agapas!!na peraseis teleia oles tis giortes!!!filia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολυκοσμία έπεσε. Σας ευχαριστώ όλους και ξεκινάω εναν προς έναν
    @Ηφαιστίωνα. Καλές γιορτές καταρχήν. Κ εγώ προσπάθησα να αποφύγω την τηλεόραση αλλά δεν γινόταν πάντα. Μακάρι...
    @Αρτάνις δυστυχώς έχεις δίκιο και εγώ το ίδιο φοβάμαι
    @Παρτάλια. Χμ έτσι είναι. Οι καλές περιπτώσεις είναι μετρημένες.
    @Λάκις καλως ήρθες. σεβαστές οι απόψεις αλλά εγω προσώπικά διαφωνω με όλες
    @Τεο είσαι και στιχουργός βλέπω.Χρόνια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Mad Είχα στιγμές ψυχραιμίας. Που χάθηκες εσύ?
    @Βλουτής. Χρόνια πολλά. χωρις να δω σε τι αναφέρεσαι το οτι με έχεις σε ψηφοφορία με ανησυχεί λίγο.
    @Ράθυμος. Καλως ήρθες στην γειτονιά μας. Σωστά τα λες αλλά παίζονται πολλά γενικά ε . Καλές γιορτές.
    @Αρτάνις. 2009 ευχές κούκλα
    @Leviathan. Χρονιά πολλά φίλε και σε σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. …….(¯`O´¯).•*¨`*•♥.•´*.¸.•´*•♥.•´
    …….…/ | \ .MERRY CHRISTMAS &
    ……….*♥*. HAPPY NEW YEAR♥♥♥
    ………*♥♥*'♫ ♥*~.•*¨`*•♥.•´*.¸.•´*
    …….'*♥♥♥* '
    ……' *♥♥♥♥*'
    ….' *♥♥♥♥♥* '
    …' *♥♥♥♥♥♥ * '
    … *♥♥♥♥♥♥♥ * '
    …*♥♥♥♥♥♥♥♥* '
    ' *♥♥♥♥♥♥♥♥♥* '
    ' *♥♥♥♥♥♥♥♥♥* '
    …………♥♥
    ………x♥♥♥x

    vloutis.wordpress.com
    vloutis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή