Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Η Ανεργία και τα Παρελκόμενα

Update 4/12 διάβαστε στο Αστειατόριο την Συνέντευξη Διορισμού για να ξέρετε τι θα πείτε

Καλή εβδομάδα καταρχήν και καλό μήνα σε όλους. Εκεί που ονειρευόμουν όπως είδατε στην προηγούμενη ανάρτηση άρχισα να προβληματίζομαι έντονα για το που θα βρώ δουλειά .


Είδα και την Φωτογραφία παρακάτω και έδεσε το γλυκό.


Η Φωτογραφία είναι απο την διαμαρτυρτία φοιτητών κατά την ορκωμοσία του Μαθηματικού και Φυσικού του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και την βρήκα απο το την Εφημερίδα Ανεξάρτητος. Δεν έχει άδικο ο φίλος που διαμαρτύρεται . Επειδή πιθανώς να μην φαίνεται καλά γράφει ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ. Μ ε τι ψυχολογία να ελπίζεις και να οπνειρεύεσαι ενα καλύτερο αύριο όταν ξέρουμε όλοι πως παίζεται το παιχνίδι.

Ανεργία Με τον όρο αυτό εννοούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας απο ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν δουλειά αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για αυτούς.

Με τις αλχημείες που έχουν γίνει απο τη στατιστική υπηρεσία το ποσόστο ανεργία θεωρητικά είναι σε χαμηλό επίπεδο. Μιλάω για αλχημείες διότι στα στατιστικά νούμερα δεν εμφανίζονται ως άνεργοι όσοι κάνουν σεμινάρια η δουλεύουν με stage.

Επείδη μίλησα για παρελκόμενα και πολλοί μπορεί να πιστέψατε οτι πήγα Μπουζούκια το Σάββατο και ήπια Ουίσκι (ΑΣΕΠ είναι μπουζούκι?) θα επισημάνω οτι μιλάω για τα παρελκόμενα της ανεργία τα οποία είναι επιγραμματικά

  • Άγχος και ψυχολογικά προβλήματα
  • Αγωνία για το αύριο
  • Κρίσεις πανικού
  • Προβλήματα υγείας

Η ταλαιπωρία να προσπαθείς αλλά να ξέρεις οτι προσπαθείς άδικα γιατί ο άλλος θα βάλει το μέσον θα σε αγχώσει και δεν θα μπορείς να ζεις. Η Χαρά της ζωής είναι τα μικροπράγματα αλλά τι γίνεται οταν οι σκέψεις σου για το αύριο δεν σε αφήνουν να σκέφτεις τι ώραιο ήλιο έχει σήμερα.

ΑΧ και βαχ ακούγονται καθημερινά απο το στόμα μου και δεν ξέρω πως μπορώ να αλλάξω την κατάσταση όταν για να πας έστω με stage κάπου απαιτείται να δώσει το παρών στα γνωστά γραφεία?

Εγω δεν σταματάω να ελπίζω και να ονειρεύομαι. Είμαι άνεργος απο την προηγούμενη εβδομάδα και αναζητώ δουλειά με περηφάνια και όνειρα για το μέλλον. Δυστυχώς έχουμε μέσα σε όλα και την Οικονομική Κρίση.

Εκτος των άλλων η σχολή που έχω τελειώσει είναι κάτι σπάνιο για την Ελλάδα , Project Management , και πολλοί δεν αντιλαμβάνονται τη σημάσια της νέας γενιάς με φρέσκιες ιδέες στην επιχείρηση τους.

Update : Έμαθα οτι βγήκε νέο stage. Γιατί άραγε δεν μοπυ είπαν τίποτα στον ΟΑΕΔ που πήγα?

5 σχόλια:

  1. και να σκεφτεις οτι οι πλουσιοι πασχουν απο ΑΕΡΓΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Ολοι αυτοί και οι παρατρεχάμενοι έχουν καταντήσει το..."μαγαζάκι" που λέγεται Ελλάδα... "Αμέρικαν μπαρ".

    Μην πω καμμιά βαριά κουβέντα βραδιάτικα.

    Την πολύ καλημέρα (τέτοια) ώρα.

    vloutiw.wordpress.com
    vloutis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πλούσιοι δεν πάσχουν απο αεργία. Οι εισοδηματίες και οι γιοι των πλουσιών είναι οι άεργοι..
    Κύριε Βλουτή οι παρατρεχάμενοι είναι μεγάλο θέμα. Νομίζω οτι ως δημοσιγράφος μπορείτε να αναλύσετε καλυτερα.
    Καλήμερα και στους δυο και ευχαριστώ για την επίσκεψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ασε με την ανεργιακαι δεν μπορω και κανουν εδω σε μενα απολυσεις αυτην την περιοδο

    μαμα μουυυυυυυυ

    κλαηεμρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο το άγχος σου έχασες τα λόγια σου. Τα παρελκόμενα που λέγαμε.
    Αν και ενα σκουλήκι σαν εσένα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή