Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Απολογισμός 2011

Φθάσαμε και στο τέλος του 2011. Επιτέλους.....
Ήταν μια δύσκολη χρονιά και για αυτό είναι δύσκολο να κάνεις απολογισμό. Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι άλλο σε απαισιόδοξα πράγματα αλλά το ξεκινάω χωρίς να είμαι σίγουρος αν πρέπει να γράψω μόνο Θετικά, μόνο αρνητικά η μόνο τα Περίεργα που είδα ή διάβασα τη χρονιά που πέρασε. Καθώς τα γράφω αυτά αποφάσισα να αναφερθώ σε όλα αλλά μόνο 11 απο κάθε κατηγορία.
Πάμε λοιπόν

Θετικά
 1. Η Κρίση ενεργοποίησε την ευαίσθητη πλευρά της κοινωνίας. Βλέπεις πλέον πιο εύκολα την αλληλοβοήθεια στις γειτονίες και στους φίλους.


 2. Ο Έλληνας έμαθε να ζητάει αποδείξεις και να κόβει αποδείξεις. Μου έτυχε περίπτωση να μου δώσουν 2η απόδειξη επείδη δεν την πήραν οι άλλοι. Δεν τις χρειάστηκα ποτέ αλλά τις παίρνω πάντα.


 3. Μάθαμε πως λειτουργεί το κύκλωμα που στήνει αγώνες. Πλάκα πλάκα απο τότε δεν παίζω τόσο πολύ στοίχημα.


 4. Ήταν πολύ Έλληνες που φέτος έκοψαν το πότο και το τσιγάρο. Ως φανατικός αντικαπνιστής δηλώνω χαρούμενος γι΄αυτό.


 5. Οι Αθλητικές επιτυχίες του 2011 αν και λίγες μας έδωσαν κατά καιρούς μια ανάσα αισιοδοξίας.


 6. Η Ελλάδα αποφάσισε να ξεκίνησει την εκμετάλλευση του πλούτου που υπάρχει κάτω απο το υπέδαφος της. Με σωστά βήματα φαίνεται να κάνει κίνηση ματ ο αρμόδιος Υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης (υπάρχουν και υπουργοί που δουλεύουν)


 7. Υπάρχουν υγιής επιχειρήσεις στην Ελλάδα που δείχνουν το δρόμο. Τα βραβεία καινοτομίας και οι παραγγελίες απο το εξωτερικό είναι σημάδι ότι όσο υπάρχουν σοβάροι άνθρωποι να επενδύουν δεν θα χάσουν καθώς η Ελλάδα έχει φοβερά μυαλά για να καλύφθουν οι ανάγκες σε στελεχιακό δυναμικό.


 8. Επιτέλους παρατηρείται μια στροφή σε Ελληνικά Προϊόντα και επίσης είναι πολλοί εκείνοι που γύρισαν στην Περιφέρεια για να κάνουν κάτι καλό μακρυά απο την πολύβουή Αθήνα. Είναι εντυπωσίακος ο αριθμός αυτών που στρέφονται σε χωράφια για εναλλάκτικές καλλίεργειας. Στα πλαίσια αυτά και η θετικά κίνηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διανείμει γη σε νέους που θέλουν να καλλιεργήσουν στα χωράφια με συμβολίκη τιμή 5 € ανα στρέμμα το χρόνο


 9. Περιορίστηκε η σπατάλη στο Δημόσιο, περιορίστηκε είπα μην βαράτε. Ενδεικτική η κατάσταση στο χώρο της υγείας όπου γινόταν πάρτι με τις τιμές των φαρμάκων και όλων των αναλώσιμων.


 10. Αυξήθηκαν εντυπωσιακά οι ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Αυτό μας δίνει περισσότερη ελευθερία και καλύτερη ενημέρωση. Φυσικά υπάρχουν και εδω τα λαμόγια που το εκμεταλλεύονται. Παράλληλη έκλεψαν την παράσταση οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης που πρώτες μετέφεραν μέσω των μελών τους σημαντικά γεγονότα.


 11. Ηταν εντυπωσιάκη η οργάνωση των Αγανακτισμένων και η καθιέρωση της συμμετοχικής Δημοκρατίας.


Αρνητικά
 1. Η Κρίση συνεχίστηκε και η Τροικά και η κυβέρνηση εξακολούθουν να ακολουθήσουν την λανθασμένη πολιτική που ξεκίνησαν με το Μνημόνιο. Προφανώς θεώρουν ότι για να έρθει ανάπτυξη και έσοδα πρέπει να επέλθει κοινωνική χρεωκοπία και όλοι να δουλεύουν σαν σκλάβοι .


 2. Η Αύξηση της εγκληματικότητας, η αύξηση της ανεργίας, η αύξηση των τιμών, η αύξηση του άγχούς όλων, η αύξηση των διεθνών πιέσεων.


 3. Η Συνεχιζόμενη ατιμωρήσια όσων αποδεδειγμένα έχουν παρανομήσει και έχουν ζημιώσει το Ελληνικό Κράτος.


 4. Ο Θάνατος σημαντικών προσώπων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.


 5. Η Εμφύλια σύρραξη που πραγματοποίηθηκε σε Αίγυπτο, Τυνησία, Λιβύη, Συρία και Μαρόκο. Δεν είμαι σίγουρος τι μπορεί να κρύβεται απο πίσω και αν είναι για καλό όλο αυτό.


 6. Οι τιμές των προϊόντων αυξήθηκαν αλλά μόνο στους καταναλώτες. Είναι πολλοί οι παραγωγοί που δεν βρίσκουν καλή τιμή για αυτά που παράγουν και προτιμούν να τα αφήσουν απούλητα με αποτέλεσμα ότι υπάρχει στα ράφια να είναι είτε αμφιβόλου ποιότητας είτε εισαγώμενο


 7. Η ανικανότητα της κυβέρνησης να πάρει επιτέλους τις σημαντικές αποφάσεις, να τις εφαρμόσει και να κάνει σωστά τις αποκρατικοποίησεις.


 8. Οι πάντες έχουν πάθει εξάρτηση απο τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Αν δεν υπήρχε η κρίση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Τα λέω γιατί δεν έχω iphone, δεν έχω λάπτοπ (ακόμα τη βγάζω με ενα δανεικό ibm του 2001), Δεν έχω ψηφιάκη φωτογραφική , Δεν έχω βιντεοκάμερα, δεν έχω επίπεδη τηλεόραση . Παρόλα αυτά νιώθω εξαρτημένος απο τα τεχνολογικά επιτεύγματα


 9. Έφυγε απο πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και πολλοί απο αυτούς που διαβάζουν έχασαν την έμπνευση τους.


 10. Υπάρχει περίπτωση να γίνει Πρωθυπούργος ο Αντώνης Σαμαράς (μπρρ ανατρίχιασα στη σκέψη και μόνο)


 11. Δεν φαίνεται τρόπος να βρεθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα και κυρίως δεν φαίνεται ο ηγέτης που θα σηκώσει το βάρος των αποφάσεων.

Δυσκολεύτηκα αρκετά για να τα βρώ. Δεν θα γράψω όμως για τα περίεργα γιατί πέρασε ο χρόνος και αρχίζει η Ζωή της Άλλης (Δεν θέλω σχόλια) απλά θα σας δώσω κάτι περίεργα που άκουσα....
 • Μόλις άκουσα οτι στις Σαμόες καταργούν την 30η Δεκεμβρίου για για να έρθει πρώτα σε αυτούς η νέα χρονιά......


 • Εμάθα οτι υπάρχει χωριό στην Ελλάδα που κανείς απο τους κατοίκους δεν διαθέτει τίτλους ιδιοκτήσιας και δεν φαίνεται πουθενά οτι διαθέτει σπίτι στο χωριό αυτό. Επισήμως ανήκει σε μια μόνο οικογένεια η οποία το είχε αγοράσει απο τον Αλή Πάσα.

Αυτά. Εύχομαι καλή χρονιά να έρθει με το 2012 και να πάνε όλα καλύτερα για όλους και όλα

8 σχόλια:

 1. Μην έχεις ενοχές για την "Ζωή της Άλλης". Για να νοιώσεις καλύτερα να σου πω ότι το βλέπει και το στεφάνι μου. Και όχι μόνον αυτός. Το βλέπει και ο εκδότης μου, ο οποίος επειδή είμαστε στην εφημερίδα την ώρα του σήριαλ, το γράφει και το βλέπει αργά τη νύχτα!
  Με το καλό λοιπόν η αναμονή του 2012. Σου εύχομαι τα καλύτερα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ωραία, προσωπικά τα αρνητικά ούτε που θέλω να τα σκέφτομαι, τα ξεχνώ επιτόπου!!! Καλή χρονιά γεμάτη αισιοδοξία!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμφωνώ σε όλα εκτός από την εκμετάλλευση του πλούτου μας επειδή είναι συνεκμετάλλευση (αν λέμε για τα ίδια) και η Ελλάδα θα παίρνει πολύ λίγα. Βέβαια από το τίποτα κάτι είναι κι αυτό οπότε, δε γαμιέται, συμφωνώ και σ' αυτό!

  Αρνητικά 9 + 10 = χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 1ον τα συγχαρητήρια μου που κατάφερες και βρήκες 11 θετικά στην χειρότερη χρονία που πέρασα στη ζωή μου.
  2ον το 9 στα αρνητικά δεν πιστεύω να το έγραψες για εμένα... και
  3ον βλέπει ζωή της άλλης Χαχαχαχαχαχα!

  Αααα και καλή χρονιά να έχεις!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τις ευχές μας, εκ βάθους καρδίας, δια αίσιον και ευτυχές το Νέον Έτος!

  Αθηνά, mitsopd, Μαρίνα Ζέας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Aθηνά Καλή χρονιά...Οσο για τον εκδότη σου τι να πω...μηπώς να κάνω αίτηση πρόσληψης στην εφημερίδα σου?
  @Ηφαιστίωνας. Καλή χρονιά . Αυτο θέλω και εγώ αλλά είναι δύσκολο
  @Πρόεδρος. Καταρχήν καλή χρονιά. Μου τη σπάει που είσαι βέβαιος οτι θα παίρνουμε λίγα. Εφόσον δεν βάζουμε ευρώ στην όλη φάση ότι και να πάρουμε καλό είναι. Είχαμε κάτι και δεν το εκμεταλεύομασταν. Όποιος μας βοηθήσει δικαιούται μερίδιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Παρτάλια. Καταρχήν καλή χρονιά.ξέρω πόσο δύσκολη χρονιά πέρασες και γενικά έψαξα πολύ για να βρω θετικά. Τόση δυσκολία δεν την περίμενα. Το 9ο το εμπενύστηκα απο οσα γράφεις.Εχεις το δικαίωμα να γελάς γιατί κερδίζεις πολλά που δεν βλέπεις πολλά απο αυτά που δείχνει το χαζοκούτι
  @Αθηνά και την ομάδα όλη σας ευχαριστώ θερμά. Ελπίζω να είστε γούρικοι καθώς κάνατε το πρώτο ποστ του 2012

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. χρονια πολλα Γιαννη, οτι επιθυμεις..

  ..και καλη χρονια :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή