Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι πολλά τα λεφτά ...Παστίτσιε



Καλημέρα αγαπημένοι φίλοι και αναγνώστες το σημερινό θέμα είναι το συμβαν που έχει συμβεί με τη σύλληψη του δημιουργού της σελίδας ''Γέρων Παστίτσιος'' στο Facebook.
Θεωρώ οτι δεν είναι ενα απλό θέμα, αλλά απο πίσω κρύβονται τεράστιες σκοπιμότητες.
Καταρχήν να αναφέρω οτι κατά τη γνώμη μου όντως η σελίδα ήταν βλάσθημη για ενα γέροντα ο οποίος με τη δράση του και με τη συμπεριφορά του ήταν πραγματικός άγιος και δεν είχε σχέση με τα τσακάλια της Ελληνικής Εκκλησίας , με εξαίρεση τον αρχιεπισκοπο Ιερώνυμο, και του Αγίου Όρους που το μόνο που θέλουν είναι να εκμεταλλεύονται καταστάσεις και να θυσαυρίζουν απο πραγματικούς γέρωντες που τίμησαν και με το παραπάνω τον Χριστιανισμό και δη την Ορθοδοξία.
Απο αυτό όμως δεν επρέπε να φτάσουμε στην σύλληψη του δημιουργού της σελίδας καθώς πολλοί απο αυτούς που ενδεχομένως προσβλήθηκαν να έχουν δώσει αγώνες για την ελευθερία του λόγου.

Εχω όμως την εντύπωση οτι το θέμα δεν είναι η βλαστημία αλλά οτι η συγκεκριμένη σελίδα χαλάει την προσπάθεια κάποιων συγκεκριμένων κύκλων που έχουν βάλει σε εφαρμογή το Project ''Αγιοποίηση Παϊσίου''. Συμφωνά με τους κανόνες της Ορθοδοξίας για να γίνει κάποιος Άγιος απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες είναι :
1. Χρονική περίοδος 15 ετών απο τον θάνατο του υποψηφίου Άγιου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν δεν κάνω λάθος ο Γέρωντας Παϊσίος πέθανε το 1995 οπότε η διαδικασία αρχισέ να κινείται. Φυσικά όλα αυτά άτυπα .
2. Αναγνώριση της αγιότητας του προσώπου αυτού
3. Βεβαίωση θαυμάτων και προφητειών αυτού. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε γιατι το τελευταίο διάστημα γινονταί γνωστά τα όσα έλεγε και έκανε ο γέροντας.

Φυσικά πίσω απο αυτά κρύβονται πολλά συμφέροντα. Ο Γεροντάς ζούσε στο Άγιο Όρος οπού έχει καιρό να γίνει κάποια αγιοποίηση και τον τελευταίο καιρό έχει πέσει η κίνηση και σκάνδαλα ξεπετάγονται και σκιάζουν τους μοναχούς. Φαίνεται λοιπόν οτι έχουν πέσει όλοι και έχουν βάλει όλα τα μέσα για να γίνει η Αγιοποίηση του Παίσιου. Φυσικά τα λεφτά είναι πολλά που θα έρθουν στους μοναχούς και όχι μόνο , καθώς είναι πολλά τα επαγγέλματα που κερδίζουν απο μια πιθανή Αγιοποίηση. Μην γελάτε και σκεφτείτε ποιοί κερδίζουν απο μια πιθανή αγιοποίηση :
  • Αγιογράφοι, μια πιθανή προσθήκη Αγίου θα τους φέρει νέες παραγγελίες πιστών και μια εικόνα μπορεί ανέτα να φτάσει στην τιμή των 1.000 €
  • Τουριστικά Γραφεία , Καθώς είναι σίγουρο οτι θα διοργανωθούν εκδρομές για προσευχή στον νέο Αγιο
  • Μητροπολίτες, Παπάδες καθώς μπορεί να τους δοθεί η δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέρος των λειψάνων στις δικές τους ενορίες
Δεν γράφω άλλο γιατί απλά ήθελα να δείξω τι κρύβεται πίσω απο όλα αυτά. Δεν είναι μόνο οι Μουσουλμάνοι φανατικοί αλλά υπάρχουν και πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι που πιστεύουν στον Χριστό και υπερασπίζονται με πάθος τα πιστεύω τους.
Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και πιστεύω στον Χριστό αλλά δεν είμαι και πολύ φανατικός γιατι θεωρώ οτι η πίστη είναι κάτι που έχει να κάνει με σένα και με τον εαυτό σου. Κάποιοι κανόνες είναι υπερβολικοί αλλά αν συνομιλήσετε με φανατικό ορθόδοξο και εναν άθεο κατά πάσα πιθανότητα ο Χριστιανός Όρθοδοξος θα σας πείσει πιο εύκολα. Φυσικά όπως και καθετι στην Ελλάδα έχουν φτάσει σε σημείο να το φτάνουμε στο άλλο άκρο.
Όπως είχε πει κάποτε ο Κίσινγκερ (Υπουργός Εξωτερικών Των Η.Π.Α νομίζω το 70-80) αν θες να κατακτήσεις την Ελλάδα πρέπει να χαλάσεις την σχέση τους με την Ορθοδοξία , την Οικογένεια και την Πατρίδα.......Δυστύχώς οπώς βλέπουμε το τελευταίο διάστημα νομίζω οτι τα κατάφεραν ....

Παρακάτω θα δείτε τη γράφει ο Πατήρ Μελέτιος για την αναγνώριση Αγίων στην εκκλησία
http://pmeletios.com/ar_meletios/agioi/anagnorish_agion_sthn_or8odo3h_ekklhsia.html

Στη συνέχει ενα βίντεο που παίχτηκε στην ΕΡΤ3 και αναφέρεται σε αυτά που πρέπει να γίνουν για να αγιοποιήθει ο Γέροντας Παϊσίος. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι απο το 2011
http://www.youtube.com/watch?v=ByLYBadP1Ew

Τέλος ορίστε και η βιογραφία του Γέροντα σύμφωνα με το βικιπαίδια
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BD_%CE%A0%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82

Υ.Γ : Μολίς τώρα διαπίστωσα οτι το google δίνει 500.000 αποτελέσματα στην αναζήτηση για τον γέροντα Παϊσίο και γύρω στις 80.000 για τον Γέροντα Παστίτσιο

2 σχόλια:

  1. Αλήθεια ε;
    Δεν το σκέφτηκα ποτέ αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hfaistiwna ο γερωντας ήταν άγιος και κόσμησε με τη συμπεριφορά του την ορθοδοξία...Αλλά ο καταιγισμός που γίνεται τον τελευταίο καιρό δεν είναι τυχαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή