Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Εκλογές 2012 - Αναζητώντας την θετική ψήφο διαμαρτυρίας

Καλημέρα σας,
 
     Αγαπητοί φίλοι φθάσαμε 2 μέρες πριν απο τις εκλογές και η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους. Είμαι ενας απο τους αναποφάσιστους που μέχρι την ώρα που γράφω δεν έχω αποφασίσει τι θα ψηφίσω. Είναι μια περίεργη εκλόγικη μάχη που δεν ξέρω αν πρέπει να διαμαρτυρηθώ με λογικό τρόπο , να ψηφίσω με θυμό η να τους ξαναψηφίσω. Μην με βρίσετε δικαίωμα να ψηφίσουμε τα μεγάλα κόμματα έχουμε και δεν θα μας βουλώσει το στόμα και δεν θα μας κόψει κανείς το χέρι. Μέχρι αυτή την ώρα έχουμε τα εξής δεδομένα :

  • Δεν υπάρχει στη βουλή η πληθωρική παρουσία του Πάγκαλου. Μπορεί να είπε πικρές αλήθειες στο τέλος αλλά νομίζω οτι τελικά είχε δίκιο. Οταν ξέρεις τι έγινε απο το 1981 θεωρώ οτι όντως κάποιοι τα φάγανε μαζί τους, όχι όλοι. Επίσης να πω στους φίλους μου Τα Παρτάλια οτι ο Πάγκαλος δεν βγήκε ποτέ βουλευτής απο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ηταν ανέκαθεν στην Περιφέρεια Αττικής και μάλιστα πρώτος εκτός απο το 2009 που με το ζορί βγήκε. Καθώς δεν είναι χαζός κατάλαβε οτι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει ξανά και φρόντισε να φύγει όντας βουλευτής χωρίς να καταψηφιστεί.
  • Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κυβερνήσει με αυτοδύναμια και πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Συγγνώμη αλλά αυτόν τον άνθρωπο εγώ δεν τον εμπιστεύομαι. Χαμός και στους βλάκες που τον πλαισιώνουν και δυστυχώς βλέπειςσοβαρό άνθρωπο με το τουφέκι στους υποψήφιους.
  • Η Ρητορική και οι απόψεις του ΚΚΕ, Του Σύριζα και της Χρυσής Αυγής δεν με εκφράζουν και θεωρώ οτι είναι επικίνδυνες για τον τόπο. Υπάρχουν κάποιοι σοβαροί στα δυο πρώτα κόμματα αλλά δυστυχώς οι απόψεις των κομμάτων τους μου τη δινουν στα νευρα.
  • Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τον κύκλο του και ήρθε η ωρα να φύγουν κάποιοι βλάκες και να κάνει επιτέλους ανανέωση με κάποια πρόσωπα που αξίζουν. Να επισημάνω οτι ο Βενιζέλος και ο Λοβερδος αξίζουν και πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή ενώ και κάποιοι απο τους υποψήφιους αξίζουν και κάποια νέα παιδιά πρέπει να προωθηθούν .
  • Με ενόχλησαν οι επιλογές των δυο μεγάλων κομμάτων στα ψηφοδελτια Επικρατείας . Οσο μεγάλος αθλητής και αν ήταν ο Πύρρος δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι ήρθε παρανόμως και ως Λαθρομεταναστης. Δεδομένου οτι ζω σε μια ευαίσθητη περιοχή καθότι οι Αλβανοί διεκδικούν εδάφη της που έχουν παραχωρηθεί με συνθήκη στην Ελλάδα με πιάνουν τα νεύρα μου για κάτι τέτοιες απόψεις. Ατυχέσταση και η Επιλογή του Κου Αθανασίου για την ΝΔ. Σεβαστός κύριος αλλά δεν μπορω να καταλάβω πως θα διαφυλαχτεί η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης οταν ο τέως πρόεδρος της έχει εξάρτησει απο το κόμμα του Σα(χλα)μάρα. Είναι γνωστό άλλωστε οτι η ΝΔ έχει απειλήσει για να στείλει στη δικαιοσύνη Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Αναρωτιέμαι πόσο εύκολα ξεχνάμε τη διακυβέρνηση του Καραμανλή
  • Θεώρω γελοίο τον Καμμένο, Επικίνδυνές τις απόψεις του και δεν ξεχνώ τι κάνανε κάποια στελέχη του οταν ήταν υπουργοί. Ειδκά ο αχώνευτος Μαρκόπουλος διέλυσε τον Τουρισμό και πρέπει να έχει φάει πολλά λεφτά. Ο Ξεφτίλας Γιάννης Μανώλης θεωρώ οτι είναι το είδος του Συνδικαλιστή που τον καθαρίζει την πρώτη ώρα που αναλαμβάνει. Φαίνεται καθίκι και δεν πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να βγει Βουλευτής. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
  • Δημοκρατική Αριστερά και Οικολόγοι είναι κάποια κόμματα με κάποιους σοβαρούς ανθρώπους και πολλές σωστές απόψεις. Στον Κο Κουβέλη δυστυχώς έχουν προσαρτηθεί και κάποια λαμόγια και απατεώνες και πρέπει να προσεχθούν. Για μένα ξεχωρίζει θετικά και η Δράση με κάποιες λογικές προτάσεις και πολλούς σοβαρούς ανθρώπους.
  • Όσον Αφορά τα κόμματα Δημκρατική Συμμαχία και Κοινωνική Συμφωνία θεωρώ οτι απο ανθρώπους που ξεχάσαν τόσο εύκολα οτι συμμετείχαν ενεργά στην διακυβερνηση δεν αξίζει να τους ξαναστηρίξεις ακόμα και σε άλλο κόμμα
  • Υπαρχουν πολλά μικρά κόμματα που κάποια ξεχωρίζουν και άλλα είναι για να γελάμε.
Οι Επιλογές μου
Ετσι λοιπόν είμαι σε δίλλημα για το τι να ψηφίσω . Οι επιλογές που έχω είναι
ΠΑΣΟΚ γιατι φοβάμαι τι θα φέρει το άγνωστο της επόμενης μέρας. Αρνητικό οτι τα Πασοκάκια έχουν φάει πολλά και καλά και δεν μιλάνε πλέον παρά μόνο ψιθυρίζουν.
ΝΔ δυστυχώς δεν θέλω να τους ψηφίσω αλλά έχω κάποιο συγγενή υποψήφιο και είναι δύσκολα τα πράγματα. Είναι αυτό που λέμε ...ΤΟ ΣΟΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ
Δημοκρατική Αριστερά  γιατί απο την αριστερά είναι οι πιο λογικοι και είναι μια ψήφος διαμαρτυριας που θα έχει εκπροσώπηση στη βουλή

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ - Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΄Δημιουργία Ξανά''


Σε αυτό το σημείο εντόπισα το κόμμα Δημιουργία Ξανά . Θεωρώ οτι απο τα μικρά κόμματα είναι αυτό που έχει σοβαρές και καλές ιδέες και φωνάζει οτι πρέπει να αναδημιουργήσουμε την Ελλάδα
Λόγοι για να ψηφίσουμε Δημιουργία Ξανά
1. Είναι ενα κόμμα που δεν έχει επαγγελματίες Πολιτικούς. Πρόκειται για άνθρωπους μορφωμένους με επαγγελματική πορεία και ένσημα.
2. Απαγορεύουν να θέτουν υποψηφιότητα άτομα που δεν έχουν τουλάχιστον 4 ετή προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα και έχουν καταδίκες.
3. Πιστεύουν οτι η χώρα πρέπει να αλλάξει εντός του Ευρώ. Η Χώρα χρειάζεται μια εκ βάθρων αναδιαταξη .
4. Οι προτάσεις τους για τις Εκλογές και την κυβέρνηση εκφράζουν τα πιστεύω μου. Δεν μπορεί να υπάρχουν αλληλοκατηγορίες χωρίς να ακούμε προτάσεις.
5. Χρειάζεται ενα κράτος που θα βασίζεται σε αδιάφθορους που θα πιστεύουν και θα εφασμόζουν όσα λένε και θα επιλέγουν τους συνεργάτες τους οχι μεταξύ συγγενών και φίλων αλλά μεταξύ ανθρώπων που έχουν πορεία στον επαγγελματικό τομέα και νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν στην πατρίδα.
6. Απαιτουν μια σταθερή πολιτική για την παιδεία και έχουν δίκιο. Σε αυτό τον πολύπαθο χώρο κάθε υπουργός που περνάει χαλάει τα πάντα γιατί θέλει να αφήσει έργο. Θύμαμαι ακόμα τους Παπανδρέου, Αρσένη, Κουτσογιαννόπουλο, Σπηλιωτόπουλο, Γιαννάκου , Διαμαντοπούλου και άλλους που δεν θυμάμαι να τα κάνουν μπάχαλο με το σύστημα. Θεωρώ τις Δέσμες καλύτερο θεσμό.

Αξίζει να τους προσέξουμε και να σκεφτούμε . Η ψήφος διαμαρτυρίας μας οφείλει και πρέπει να είναι ψήφος προοπτικής. Η Δημιουργία Ξανα αξίζει την ψήφο μας

Εγω προσωπικά δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα ψυφίσω. Είναι ιστορικές εκλογές που είμαι περίεργος να δω τι θα βγάλει η κάλπη. Όταν ξυπνήσω το πρωί της Κυριάκης θα το σκεφτώ καλά και θα πάω χωρίς να ψηφίσω χωρίς να ανοίξω τηλεόραση, χωρίς να ανοιξω συζήτηση με κανένα θα σκεφτώ το μέλλον που έρχεται θα πάρω μια ανάσα .....και ότι βγεί.


Προεκλογική Εκτίμηση
Συζητώντας με διάφορους απο διάφορους χώρους έκανα ενα μικρό γκαλοπ το οποίο δημοσιεύω για να δώ αν είμαι καλός στο να πιάνω τον παλμό των εκλογών. Η Πρόβλεψή μου για τις εκλόγες και το ποσοστό των κομμάτων είναι οι εξής :
  • ΝΔ : 28 % (Ακριβές πιθανότατα το εύρος 24,5 % - 30 %
  • ΠΑΣΟΚ : 19 % ( Ευρός 15 % - 22,5)
  • Συρίζα 12 (ευρός απο 10 - 15 %)
  • ΚΚΕ 9,5 %
  • Ανεξάρτητοι Ελληνες 7 % ( 6% - 9%)
  • Χρυσή Αυγή 5 % ( απο 3 % - 6,5 %)
  • Λάος 3,4 (Απο 2,8 - 3,8)
  • Οικολόγοι  3,2 ( ευρός απο 2,7- 3,8)
  • ΔΗ.ΣΥ 2,3 % (Απο 1,8 - 2,7 %)
  • Κοινωνική Συμφωνία 1,9 (απο 1,5 - 2,5 )
  • Δράση 2,6 (απο 2 - 3,2)
  • Δημιουργία Ξανά 2,1 (απο 1,5 - 2,5 )

Σκεφτείτε καλά πριν ψηφίσετε τι θα θελατε και τι αντέχετε. Προσωπικά δεν θα άντεχα μια επιστροφή στην δραχμή.

4 σχόλια:

  1. ...μας "βίασαν"-έγδαραν πασοκ-νδ..και ακομα το σκεφτόμαστε??

    στον αγύριστο να πάνε.

    καλη φώτιση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν υποκύπτω στους εκβιασμούς των δυο μεγάλων κομμάτων για εξόδους από ευρώ και ΕΕ, ψηφίζω αυτό που θεωρώ σωστό και δεν υποκύπτω στα ψευτοδιλλήματα τους.
    Αυτοί μας έφεραν ως εδώ, ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι θα μας σώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάνε ανάρτηση και γράψε ΟΧΙ!!
    Όχι, Η παλιά διεπαφή του Blogger να ΜΗΝ καταργηθεί τους επόμενους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hλια , Παρτάλι και summertime blues έχετε δίκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή