Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σχέδιο ''Εύρηκα τρόπο να σας αρπάξω τα πάντα''

Σήμερα έτυχε να διαβάσω εφημερίδα. Έπεσε λοιπόν το μάτι σε ένα σχέδιο που επεξεργάζονται οι Γερμανοί για τη διάσωση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με αυτό υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί το χρέος στο 88 % του ΑΕΠ. Φυσικά για να γίνει αυτό θα έπρεπε να εκχωρήσουμε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας σε μια εταιρια με έδρα το Λουξεμβούργο οπού θα αναλάμβανε να πουλήσει ολα αυτά .
Περιλαμβάνονται Τράπεζες, ακίνητα, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες (?καλά δεν τα πουλήσαμε αυτά) και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το 2025. Φυσικά για να είναι ακόμα πιο σίγουρο το σχέδιο σε πρώτη φάση προβλέπεται η αγορά όλου του πακέτου απο την Ευρωπαΐκη Ένωση της εταιρίας αυτής έναντι 125 δις ευρώ.Με αυτά τα χρήματα θα αποπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαΐκη Κεντρική Τράπεζα και τον Μηχανισμό Στήριξης και θα καταστεί το χρέος της βιωσιμο.
Δυστυχώς για να λέμε την αλήθεια μόνο αν διαχειρίζοταν απο ξένους θα μπορούσαν να πωλήθουν και να αξιοποίηθουν όλα αυτά. Μάλιστα θεώρω οτι οι ξένοι θα μπορούσαν να βγάλουν και κέρδος.
όλα αυτά δύστύχως η ευτυχώς μάλλον αποθαρρύνουν Ελλήνικες εταιρίες να αποκτήσουν τα στοιχεία αυτά

4 σχόλια:

  1. Και να τα πουλήσουμε αυτά και να ξεχρεώσουμε, πάλι σε μερικά χρόνια μπουρδέλο θα τα κάνουμε. Τότε μόνο ένα πράγμα θα έχει μείνει να πουλήσουμε... τα μαυρισμένα μας κορμιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω που φτασαμε, τα ξεπουλαμε ολα..

    καλο μηνα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ηφαιστιώνα. Ηταν δεδομένο οτι κάπως έτσι θα γίνει
    @Παρτάλια. Τι να σου πω τώρα. Εχεις γίνει χειρότερος απο τον Τσίπρα. Σκέφτεσαι μόνο τα χειρότερα
    @Ηλίας. Δυστυχώς φίλε μου είναι μια μαύρη αλήθεια. Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή