Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η Αλλάγη μιας Κοσμοθεωρίας

Η Στιγμή που ακόμα δεν πιστεύω ότι είδα ζωντανά στην Τηλεόραση είναι αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου. Ήταν απίστευτο να βλέπεις το κτίριο Σύμβολο ολόκληρης της Αμερικής να φλέγεται. Θυμάμαι ακόμα ότι ήμουν στον Καναπέ του σπιτιού μου και έβλεπα το Σταρ το οποίο είχε διακόψει το πρόγραμμα και έδειχνε το φλέγομενο κτίριο. Θυμάμαι τόσο έντονα αυτή τη στιγμή που είναι σαν να ακούω ακόμα στα αυτιά μου τη φωνή της Ειρήνης Νικολοπούλου που μετέδιδε το έκτακτο γεγονός. Στην αρχή όπως είναι φυσικό θεώρησα οτι κάποιος έχασε το αεροσκάφος απο μηχανικό πρόβλημα. Η σκήνη όπου το δευτερο αεροσκάφος πέφτει πάνω στο δεύτερο κτίριο με συγκλόνιζει. Το θεώρησα σαν κακόγουστο αστείο ή σαν προμοτάρισμα για μια καινούργια ταινιά φαντάσιας των Αμερικάνων..... Ακόμα και τώρα ανατριχιάζω στη σκήνη αυτή.

Η Επίθεση στους δίδυμους Πύργους είναι γεγονός ότι άλλαξε την Κοσμοθεώρια ενος Ολόκληρου Πλάνητη. όταν βλέπεις μια παγκόσμια υπερδύναμη να στέκεται ανύμπορη και να βλέπει να εξελίσσεται το απόλυτο χάος αμφιβάλλεις για την ικανότητα όλων και φαντάζεσαι πως θα αντιδρούσε η δική σου χώρα σε κάτι παρόμοιο . Ανατριχίλα με πιάνει με τέτοιες σκέψεις.....
Οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι πρέπει να αντιδράσουν κάνοντας επίδειξη δύναμης στη χώρα όπου οργάνωσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν την όλη επιχείρηση καμικάζι, το Αφγανισταν, και ανάγκασαν όλο το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ να συμμέτεχει σε ενα πόλεμο εναντιον της τρομοκρατίας όπου η χώρα τους είχε χρηματοδοτήσει τον Αρχιτρομοκράτη στις αρχές προκειμένου να εξασφαλίσει μεγάλη επιρρόη στην Ασία και την Αραβία.

Θεωρώ οτι ενδεχομένως αυτός ο πόλεμος να έφερε στη σημερινή οικονομική κατάσταση τις ΗΠΑ και να αποτέλεσε το κίνητρο για κάποιες χώρες να αμφισβητήσουν την δύναμική της υπερδύναμης. Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι κάποιες χώρες άρχισαν να εκφράζουν αντίθετες φωνές και να ενισχύονται σημαντικά στον Οικονομικό και τον Πολιτικό τομέα. Αυτά τα 10 χρόνια έχουμε την Αναγγένηση της Ρωσίας απο τις Στάχτες που άφησε πίσω της η Σοβιετική Ένωση και επίσης την άνοδο κάποιων χωρών χάρη στην οικονομική ανάπτυξη που προκάλεσαν οι επένδυσεις των ξένων στη χώρα τους όπως είναι η Κίνα, η Ιαπωνία, Η Ινδία, Η Βραζιλία και η Τουρκία. Παράλληλα βλέπουμε και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης Γερμανία και Γαλλία να επάνερχονται στα Παγκόσμια Κέντρα των Αποφάσεων

2 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι δεν γνώριζα τι ήταν αυτά τα κτήρια.. τα είδα πρώτη φορά όταν έγινε το γεγονός.. συμφωνώ για τις επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη..
    Καλή επιστροφή στα μπλόγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Hφαιστιώνα ακόμα θυμάμαι τη σκηνή γιατί τέτοιες έντονες στιγμές μένουν βαθιά χαραγμένες μέσα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή