Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Που Οδηγούμαστε

Είναι στιγμές που όλοι μας αναρωτιόμαστε αν όλα αυτά που γίνονται είναι αποτέλεσμα των Ελλήνων Πολιτικών και των αποφάσεων τους η απλά αυτοί είναι άβουλοι που τρέμουν όποτε παίρνουν το τιμόνι της χώρας μήπως το όνομα τους μείνει στην ιστορία για την αποτυχία τους και όχι για αυτά που κατάφεραν να δημιουργήσουν. Ξεχνάνε τον Χαρίλαο Τρικούπη που είχε το σθένος να κηρύξει την πτώχευση της Ελλάδας με το θρυλικό ''Δυστυχώς Επτωχευσαμεν'' αλλά παρόλα αυτά προχώρησε και σε σημαντικά έργα υποδομής που άλλαξαν , την εποχή του, την Ελλάδα όπως η κατασκευή Αυτοκινητόδρομών Αθήνα- Θεσσάλονικη και Αθήνα- Πάτρα και η κατάσκευη Σιδηροδρομίκης Γραμμής ένω είχε και το όραμα για την κατασκευή της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και αν δεν με απατά η μνήμη μου ξεκίνησε στη δική του θητεία η διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου.

Όμως όλα αυτά τη σημερινή εποχή ουδεμία σχέση δεν έχουν. Νομίζω οτι σήμερα είμαστε τα πειραματόζωα της νέας εποχής. Η Υποψία που έχω είναι ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αλλάγης που συντελείται στην Ευρώπη. Έχουν αντιληφθει στην ΕΕ την δύναμη που έχουν οι αναπτυσσόμενες δυναμεις Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα , Τουρκία και δοκιμάζουν πιθανούς τρόπους αλλάγης του σκηνικού. Έχω την υποψία ότι το σύστημα της Ευρώπης παλεύει τα αλλάξει τον τρόπο ζωής όλων των Ευρωπαίων και κυρίως των Απείθαρχων της Ευρωζώνης , για τον τρόπο ζωής και εργασίας τους, Ελλήνων, Ιταλών, Πορτογάλων, Ισπανών με σκοπό να μειωθούν οι μισθοί ώστε να γίνουν ανταγωνίστικοι με τις χώρες BRIC και κυρίως να υπάρχει η δυνατότητα του ξεπουλήματος σημαντικών περιουσιακών στοιχείων των χωρών και την εξάλειψη κάθε πιθανού κινδύνου να χαλάσουν οι επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν.

Όσον αφορά την χώρα μας είναι πολλά που μπορούν να γίνουν καθώς η Ελλάδα έχει σημαντικά πλεονεκτήματα που της προσδίσουν στρατηγικό πλεόνεκτημα :


  • Βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι . Είναι γνωστό άλλωστε ότι είμαστε η πύλη της Ευρώπης και οτι είμαστε κοντά στην Ασία και την Αφρική και απο εδώ περνάνε πλοία για την Μαύρη Θάλασσα, τον Αραβικό κόλπο.

  • Προσφέρεται η χώρα για σημαντικές επενδύσεις στους τομείς των ανανεώσιμών πηγών ενέργειας με την ηλιοφάνεια να είναι πάνω απο 150 ημέρες κάθε χρόνο , περιοχές που προσφέρονται για αιολικά πάρκα λόγων των συχνών ανεμων και των νερών που προσφέρονται για υδρουλεκτρική ενέργεια

  • Έχουν δημιουργηθεί σημαντικά έργα υποδομής τα οποία βοηθούν την πιθανότητα δημιουργίας επενδύσεων. Η Εγνατία οδός, Το Αεροδρόμιο της Αθήνας, η Αττίκη Οδός και η υπο κατασκευή δρόμοι στα τέμπη και η Ιόνια όδος όταν ολοκληρωθούν είναι δεδομένο ότι θα επιφέρει σημαντικό πλεονέκτημα σε όποιον θελήσει να επενδύσει σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας όπως η Θεσπρωτία (η ολοκλήρωση του Λιμένα Ηγουμενίτσας θα δρομολογήσει επενδυτικές εξελίξεις), η Αλεξανδρούπολη, η Θεσσαλία (ανέκαθεν ισχυρό κέντρο επιχειρηματικότητας), η Πάτρα και η Κόρινθός (η ολοκλώρωση του ΠΑΘΕ και της Οδού μέχρι την Τσακώνα σηματόδοτεί ευκαιρίες).

  • Διαθέτουμε ενα σημαντικό αγαθό, τον ήλιο που είναι δωρέαν και έχουμε σημαντικές εκτάσεις που προσφέρονται για τρομέρες επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού. Θεώρω οτι η κατασκεύη ξενοδοχείο- Θεματικών Πάρκων είναι μια επιλογή που θα φέρει διπλάσιους τουρίστες απο αυτούς που έχουμε σήμερα.

  • Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που διαθέτει η χώρα είναι αυτή η λέξη που δεν υπάρχει σε καμμιά άλλη γλώσσα του κόσμου ''ΦΙΛΟΤΙΜΟ'' Σε αυτή αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα κατά τη διάρκεια ομιλίας του με αφορμή την Εθνική Εορτή. Θεωρώ οτι η σημερινή εποχή μας έχει οδηγήσει στο να χάσουμε το φιλότιμο μας που όμως αρκεί να βρεθεί κάποιος να μας δώσει την αφορμή και κυρίως το κίνητρο και είμαι βέβαιος οτι το φιλότιμο θα διαλύσει όλα τα εμπόδια

4 σχόλια:

  1. Πιστεύω τα βλέπουν, αλλά τους έχουν βάλει σε ένα δρόμο που δεν έχει πισογυρίσματα.. ποιός θα είχε τη δύναμη και τη θέληση να πάρει πάνω του το βάρος μίας πτώχευσης σήμερα; Τα νήματα στα οποία κινούμαστε δίνουν άλλοι το πρόσταγμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΧΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΡΘΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΛΟΓΩ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πρέπει όμως να στηριχθούμε μόνο στον τουρισμό που αναφέρεσαι, αλλά επιτέλους να παράγουμε κάτι σε αυτήν την χώρα και να περιορίσουμε τις εισαγωγές που μας έχουν κάνει υποχείριο των εταίρων μας...

    υ.γ: Δυστυχώς η λέξη "φιλότιμο" στην νέα ελληνική είναι συνώνυμη της λέξης "μαλάκας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ηφαιστίωνα το θέμα είναι κάπου αλλού. τα σενάρια συνωμοσίας οργιάζουν αλλά εχω αρχισει να πιστεύω οτι υπήρχε και υπάρχει εκβιασμός στον Παπανδρέου με τη ζωή του η τη ζωή των παιδιών του.
    @jk φοιτητίκη ζωή , σε ζηλεύω. Καλό καλοκαίρι να έχεις.
    @Παρτάλια. Εγω συμφωνώ αλλά όπως εχείς καταλάβει μας θέλουν μόνο για τον ήλιο και την θαλάσσα μας. Ασε που και να γίνει μια βιομηχανία αρχίζουν να αντιδρούν οι ψευτοοικολόγοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή