Σάββατο 28 Μαΐου 2011

1979- 2011 : Ενα όραμα και η κακοδιαχείριση



Σαν σήμερα στις 29 Μάη 1979 η Ελλάδα υπέγραφε την ένταξη της στην Ευρωπαική Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ τότε Ε.Ε σήμερα). Ήταν ενα όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που είναι αλήθεια έδωσε τεράστια ώθηση στον τόπο καθώς η προοπτική ανάπτυξης ήταν δεδομένη για κάθε νεοεισερχόμενη χώρα (κάτι που ισχύει και σήμερα όπως φαίνεται να δείχνει η απόφαση της Σερβίας να δώσει τονΜλάντιτς).
Η Αλήθεια λοιπόν είναι οτι η ένταξη στην Ελλάδας στην ΕΟΚ βοήθησε την Ελλάδα να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες εργασίες σε πολλούς νέους της εποχής. Δυστυχώς όμως αργότερα η Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου έχω την αίσθηση οτι το παράκανε με τις παροχές. Ειδικά την πρώτη τετραετία αύξησε τους μισθούς κατα 300 % με συνέπεια να αλλάξει απότομα το βιοτικό επίπεδο του Νεο Έλληνα. Σας θυμίζω απλά το σύνθημα 'Τσοβόλα δώστα όλα΄ . Παράλληλα κάποιοι απο τους διαχείριστες της εξουσίας ήταν ακόμα ανίκανοι να διοίκησουν μεγάλους οργανισμούς. όλα αυτά και ειδικά οι μεγάλες σπατάλες που άρχισαν να δημιουργούνται τη δεκαετία του 90 το πράγμα έφτασε στο έσχατο σημείο.
Θεωρώ οτι η έξοδος απο το Ευρώ και την Ε.Ε αυτή την στιγμή θα είναι η απόλυτη καταστροφή και ευτυχώς θεώρω οτι κανεις απο τους κυβερνώντες δεν συζητάει αυτό το ενδεχόμενο. όλοι αυτοί που το ονειρεύονται δεν έχουν ιδέα οτι θα γίνει υποτίμηση της δραχμής και η αξία που θα έχει θα είναι μηδαμινή. Δηλαδή όταν μπήκαμε στο κοινό νόμισμα με την ισότιμια 1 ευρώ ισον με 340 δραχμές αν σήμερα επιστρέφαμε στη δραχμή η ισοτιμία θα ήταν 1 ευρώ ίσον 1000 δραχμές δηλαδή για ενα μπουκαλάκι νερό θα πληρώναμε 500 δραχμές .



Για σκεφτείτε το λίγο. Υπάρχει τέτοια περίπτωση? φυσικά και ΟΧΙ
Τα δεδομένα λοιπόν είναι τα εξής :





  • ΔΕΝ Επιστρέφουμε στη Δραχμή. Οχι μόνο επειδή δεν θέλουμε και δεν μας συμφέρει αλλά επειδή θα φέρει αναταράξεις στην Ε.Ε και ενδεχομένως οδηγήσει στη διάλυση της και στην επιστροφή όλων των χωρών στο νόμισμά τους. Αρα η κομισίον θα διαλύθει και λεφτά σε τόσο κόσμο δεν θα μπορούν να δοθούν.


  • Η Χρεωκοπία δεν σημαίνει τίποτα για τον απλό κόσμο. Είναι κρίμα να βλέπει κανεις τόσο κόσμο να τρέχει στις τράπεζες για να πάρει τα λεφτά του. Οι τράπεζες έχουν αποθεμάτικο και απλά σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό θα περιόρισουν τη δυνατότητα του κόσμου να σηκώνει όσαν χρήματα θέλει. Δηλαδή απλά θα μπορείς να σηκώνεις απο την τράπεζα 600 ευρώ την ημέρα.


  • Πρέπει να περικόπουν και να διακοπούν οι Βουλευτικές αποζημιώσεις και οι συντάξεις σε όσους παίρνουν πανω απο 2 συντάξεις, σκεφτείτε οτι μπορεί κάποιος να παίρνει 4 συντάξεις : Του Βουλευτή, του Δήμαρχου, Της εργασίας του και επιπλέον ειδική σύνταξη ως εκδότης εφημερίδας που σημαίνει οτι ξεπερνάει κατα πολύ της 10.000 ευρώ.

2 σχόλια:

  1. Ωραία, αυτό το τελευταίο ξανά πέστο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηφαίστιωνα οι προτάσεις και οι απόψεις αυτό τον καιρό είναι πολλές και ωραίες. Είναι κρίμα που δυσκόλα αυτοί που μας κυβερνούν θα κάνουν κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή