Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Η Αντικειμενικότητα των Προσλήψεων

Με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση σκέφτηκα να γράψω και εγω κάτι πάνω στο θέμα των Προσλήψεων...
Καταρχήν τα περίσσοτερα απο όσα προαναγγέλονται είναι θετικά αλλά αναρωτίεμαι μπορούν να εφαρμοστούν? Ακούω πάρα πολλά αυτό τον καιρό για ύποπτες συμβάσεις που ετοιμάζουν οι Δήμαρχοι και οι Νομάρχες με όσους είναι στα stage τους και αναρωτίεμαι πώς μπορεί αυτό να αντιμετωπιστεί?
Ενα Σύστημα πρόσλήψεων για να είναι αντικειμενίκο πρέπει να είναι και δίκαιο αλλά πρέπει να εκφράζει και την σύγχρονή Ελληνική Κοινωνία . Δεν μπορεί στη χώρα που κάθε χρόνο μπαίνουν στα Πανεπιστήμια και Τα ΤΕΙ να διορίζονται κυρίως οι απόφοιτοί Λυκείου. Πρέπει πλέον και αυτό να γίνεται με Ποσόστωση . Ενα δίκαιο σύστημα θα ήταν το 40% των προσλήψεων να αφορά Αποφοίτους Πανεπιστημίου το 35 % αποφοίτους ΤΕΙ , το 15 % αποφοίτους Λυκείου και το 5 % απο υποχρεωτική Εκπαίδευση.
Παράλληλα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες και σε αποφοίτους κάποιων καινούργιων ΤΕΙ που άρχισαν την Λειτουργία τους μετά το 2000 και πιστεύω οτί οι απόφοιτοι τους έχουν τα φόντα να κάνουν πιο αξιόπιστο το Ελληνικό Κρατος όπως είναι τα τμήματα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων , Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και άλλα

Παράλληλα θεώρω αδιανόητο να εξισώνουν τους ανέργους με τα παιδιά των Stage. Πρέπει να διαλέξουν η θα τους δώσουν τελικά Εμπειρία η θα τους θεωρήσουν ως ανέργους . Και τα δυο τα θεωρώ αδιανόητα.
Πρόταση μου είναι ενας γραπτός διαγωνισμός με τη συμμετοχή Stagiers και ανέργων για την κάλυψη των μισών θέσεων απο όσες καλύπτουν οι Stagers με εξέταση στα Μαθήματα Λειτουργία του Ελληνικού Κράτους και Δημόσιο Δίκαιο ή Λεκτικές Δεξιότητες.

Παράλληλα θα πρέπει να απαγορευτεί ο Διορίσμος αποφοίτων Εκπαιδευτικών σχολών σε θέσεις δημοσίου .
Πείτε και εσείς τη γνώμη σας είτε εδώ είτε στο www.opengov.gr

4 σχόλια:

 1. Γραπτό διαγωνισμό στα παιδιά των στέιτζ γιατί; Που θα οφελίσει και τι θέματα θα μπορούσαν να έχουν οι εξετάσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχεις πολύ καιρό να γράψεις...
  Τελικά τί έγινε με το θέμα σου;

  Καλημέρα από ΝΖ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΤΙ ΕΓΙΝΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πως θες να βρουν δουλειά τα ελληνακια; Ποιος θα τους προσλάβει; Δεν αλλάζουν ρούχα, βρωμάν σκόρδο, μεθύσι, φασολοκλαναδα και απλυσιά - αφού μεχμετράγοι σας δεν αφήνουν το ένα φύλο να πλήνη εσώρουχα άλλου και τα πετάνε αντι να τα πλύνουν μα είναι τσιγκούνηδες. Τόσο βρωμάνε που κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά - αφού μεχμετράγοι σπηλαιοκτήνοι φουβουν μπάνιο. Φανταζόντε θα εμβολιαστούν από ολοένα μάστιγα, τύφο και χολέρας μεσω βρώμας; Γελούν βρόντα. Γυαλίζουν μίσος τα μάτια τους σαν μουσουλμάνοι. Μαθαίνουν τυπικά χωρείς να καταλαβαίνουν. Απατούν oλλα τα διαγωνίσματα. Δεν πιστεύουν αυτά που μαθαίνουν γιατί τους μπερδεύουν τα μάγια της γιαγιάς. Κλέβουν μολυβί μέχρι πληκτρολόγιο από τον αφεντικό. Κοιμούνται στη δουλια αφού γλεντουσαν όλο βραδύ. Δεν βουρτσίζουν δόντια μη φύγη σμάλτος! Νομίζουν ότι ξεγελάν τύπους και κομπλεκτικους. Συμμορφώθηκαν μαυρακια και έγιναν πρόεδροι, μα Έλληνες αγενής, ανεύθυνοι, στενοκέφαλοι παν πίσω. Πως μας παριστάνεται τους Έλληνες αφού καταργήσατε την λογική του Αριστοτέλη και πήγατε πίσω στους σοφιστές. Αθηνοτυποσπιουνιές έναντι Ιάκοβο εις Λιγονέρι τιμωρούντε με ανατούρκευση Θράκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή